Tactiele braille-stickers: nieuwe thema’s

De reacties op de eerste set voelbare stickers voor kinderen met braille waren zo positief en bemoedigend dat ik onlangs drie nieuwe thema’s heb ontworpen: beloningen, sport en emoties. De stickers zijn zowel leerzaam als leuk om te gebruiken in scholen, clubs of thuis als motiverende beloning voor een prestatie of gewoon om iets te markeren of te versieren.

Deel

Inclusief tactiel ontwerp voor kinderstickers

Al op jonge leeftijd worden ziende kinderen gevoed door visuele input die hen helpt de wereld te begrijpen. De nieuwe thema’s zijn ontworpen vanuit dezelfde overtuiging dat braille net zo ‘normaal’ en belangrijk zou moeten zijn als gedrukte tekst. Eén van de manieren om dit te bereiken, is door inclusieve ontwerpen te maken. Deze unieke stickers combineren braille, grote letters en tactiele afbeeldingen. Kinderen met een visuele handicap en hun ziende vrienden kunnen zo vertrouwd raken met het overbrengen van een boodschap door middel van woord en beeld.

Gestileerde afbeeldingen: stimuleer fantasie

Om de ontwerpen zo compact mogelijk te houden heb ik de afbeeldingen gestileerd. De afbeeldingen zijn niet zo zeer bedoeld om uit te leggen hoe iets eruit ziet, maar om de essentie van iets weer te geven en tactiele associaties te maken. Door begeleiding van een volwassene of interactie tussen kinderen zullen de stickers tactiele verkenning aanmoedigen, begrip- en alfabetiseringsvaardigheden helpen ontwikkelen en de fantasie van kinderen stimuleren.

Thema beloningen

Deze kunnen worden gebruikt om het zelfvertrouwen te stimuleren of om goed schoolwerk of een prestatie te belonen:

Thema sport

Om kinderen te motiveren en aan te moedigen om van lichaamsbeweging en sport te genieten:

Thema emoties

Deze appelleren aan de emoties en dagen de tastgevoeligheid uit:

Thema taal

De eerste set voelbare stickers waarin woorden zijn verrijkt met interessante voelbaar-visuele associaties:

Bestellen

Voor het bestellen van de stickers kunt u contact met mij opnemen via ann@brailledots.nl.

Er zijn vier themapakketten (beloningen, sport, emoties en taal) met elk 12 verschillende ontwerpen, gedrukt en gepreegd (reliëfdruk) op twee A5-vellen (148 mm x 210 mm). De diameter van de stickers is 52 mm en de braille is Grade 1 UEB, zonder hoofdletters of interpunctie.

Bedankt!

Ik wil alle ouders en leerkrachten bedanken die de stickers al hebben gekocht. Hiermee ondersteun je mijn werk dat zich richt op de ontwikkeling van ontwerpprojecten voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Dit zijn enkele van de vele positieve reacties die ik heb ontvangen:

Ik geef les aan blinde en slechtziende kinderen. Velen hebben nog wat zicht en delen allemaal klaslokalen met ziende leeftijdsgenoten. Deze stickers zullen zo leuk zijn.

– Docent, VS

Wat een fantastisch product! De kinderen met wie ik werk, doen zo hun best dat het leuk zou zijn om ze te belonen met stickers mét betekenis!

– ‘Habilitation specialist’, VK

Ik wilde je gewoon vertellen dat de stickers geweldig zijn!!! De docent van mijn zoon vond ze ook geweldig! Hartelijk bedankt!

– Ouder, VS
Naar boven